BA Zandpoort

3 | Moderne Talen

Doorstroomfinaliteit (D)
Talen
talen
Is deze richting iets voor jou? Lessentabel Nieuws

De richting Moderne talen is een theoretische studierichting in de doorstroomfinaliteit.
Deze richting onderscheidt zich van de andere studierichtingen doordat de focus nog meer op taal en communicatie ligt. Het talenpakket voor Nederlands, Frans, Engels en Duits is uitgebreider dan in de andere studierichtingen.
In de richting Moderne talen worden hoge eisen gesteld aan vlotheid en vormcorrectheid. Elke taal heeft haar eigen systeem en elke taal situeert zich in een eigen specifieke cultuur. Zo maak je via taal en literatuur kennis met de wereld. Tijdens dit intensieve taalbad krijg je inzicht in regels en kenmerken van de verschillende moderne talen. Aan de hand van teksten, dialogen, oefeningen, beeld- en geluidsfragmenten word je geprikkeld om zelf te communiceren en je te verdiepen in de grammatica en in de cultuur van deze talen.

JOUW PROFIEL

Ben je geïnteresseerd in andere talen en culturen? Laat je je al eens meeslepen in een goed verhaal of sta je al eens stil bij hoe taal werkt? Zoek dan niet verder want Moderne Talen is jouw ideale richting.

JOUW OPLEIDING VOORAF

Je hebt een basisoptie in 2A gevolgd en je wil je voorbereiden op hoger onderwijs, zowel academisch als professioneel. Je moet in staat zijn om een groot pakket algemene vorming te verwerken dat op een theoretisch manier wordt aangeboden. Je scherpt je vaardigheden aan om leerstof van uiteenlopende aard op een vlotte manier in te studeren.

Lessentabellen

Basisvakken Uur
Levensbeschouwing 2
Lichamelijke Opvoeding 2
Nederlands 5
Frans 4
Engels 4
Toegepaste Informatica 1
Wiskunde 4
Biologie, Fysica en Chemie 3
Geschiedenis/burgerschap 2
Aardrijkskunde 1
Duits 2
Communicatie Wetenschappen 1
FLEX 3

Gerelateerd nieuws

Terugblik
BA Zandpoort
mei 03, 2024
Onze leerlingen maken een eigen podcast

Onze leerlingen maken een podcast bij Project Wolf, het medialab van de jeugddienst van Mechelen.

Nieuws
BA Zandpoort
nov. 20, 2023
Nieuwbouw voor Busleyden Atheneum Campus Zandpoort

De geplande nieuwbouw voor Busleyden Atheneum Campus Zandpoort.