BA Zandpoort

3 | Organisatie en Logistiek

Arbeidsmarktfinaliteit (A)
Economie & organisatie
kantoor
handel
economie
organiseren
Is deze richting iets voor jou? Lessentabel Nieuws

In de studierichting Organisatie en Logistiek bereiden we je voor op een job binnen de administratieve en logistieke sector. We brengen je de nodige kennis, vaardigheden en attitudes bij via competentie-gerichte opdrachten.

In de praktische studierichting Organisatie en Logistiek leer je administratieve taken aan zoals het behandelen van de post en mailverkeer, kopiëren, klasseren en archiveren. Via competentiegerichte opdrachten en het programma fvisem leer je documenten opmaken, invullen en gebruiken die eigen zijn aan het bedrijfsleven. Je leert een eenvoudige boekhouding bijhouden, blind typen en krijgt de basis van het werken met software- pakketten mee. De inrichting van een Organisatie en Logistiek omgeving zal voor jou ook geen geheimen meer hebben.

Je krijgt een ook stevige talenopleiding mee, want het is belangrijk dat je mensen leert onthalen, zowel persoonlijk als telefonisch. In het Nederlands, Frans en Engels.

De opleiding Organisatie en Logistiek volgen, is meer dan opgeleid worden als een goede administratieve of logistieke werkkracht. Iemand met een goede kantooropleiding is breed inzetbaar op de arbeidsmarkt.

Vandaar dat in deze opleiding ingezet wordt op competentiegericht leren en talentontwikkeling. Hierdoor krijg je zeker voldoende basisvaardigheden onder de knie, die je slaagkansen in de derde graad aanzienlijk zullen verhogen.

JOUW PROFIEL

Je werkt ordelijk, stipt en gestructureerd. Je bent sociaal, communicatief en houdt van talen. Je bent geïnteresseerd in administratieve taken. Je bent computervaardig, wil graag foutloos blind leren typen en leren werken met kantoorsoftware. Je kan zowel goed in een team, als zelfstandig werken.

Als je kan vinden in deze beschrijving, dan ben jij bij deze opleiding aan het juiste adres.

JOUW OPLEIDING VOORAF

Leerlingen, die al een eerste kennismaking met de afdeling handel of kantoor achter de rug hebben, hebben een lichte voorsprong. Maar ook zonder vooropleiding kan je starten in 3 Organisatie en Logistiek. Het is perfect mogelijk om snel bij te benen. Mits de nodige inzet natuurlijk.

Ook in 4 Organisatie en Logistiek kan je starten zonder vooropleiding in handel of kantoor. Je start dan met een achterstand maar de leerkrachten zijn zeker bereid om deze samen met jou zo snel mogelijk weg te werken. Je zal wel tijdens de eerste schoolweken een extra tandje moeten bijsteken omdat je nog heel wat basisvaardigheden mist.

Lessentabellen

Basisvakken Uur
Levensbeschouwing 2
Lichamelijke Opvoeding 2
Nederlands 4
Frans 3
Engels 2
Project Algemene Vakken A (Wiskunde, Natuurwetenschappen en Aardrijkskunde) 3
Project Algemene Vakken B (Nederlands, Burgerschap en Geschiedenis) 3
Toegepaste informatica 1
Organisatie & Logistiek deel Logistiek 5
Organisatie & Logistiek deel Organisatie 4
Organisatie & Logistiek Toegepaste Informatica 3
FLEX 3

Gerelateerd nieuws

Terugblik
BA Zandpoort
mei 03, 2024
Onze leerlingen maken een eigen podcast

Onze leerlingen maken een podcast bij Project Wolf, het medialab van de jeugddienst van Mechelen.

Nieuws
BA Zandpoort
nov. 20, 2023
Nieuwbouw voor Busleyden Atheneum Campus Zandpoort

De geplande nieuwbouw voor Busleyden Atheneum Campus Zandpoort.