BA Zandpoort

4 | Economische Wetenschappen

Doorstroomfinaliteit (D)
Economie & organisatie
economie
handel
Is deze richting iets voor jou? Lessentabel Nieuws

In de richting Economische Wetenschappen kan je je voorliefde voor cijfertjes kwijt. Maar je verdiept je ook in de economische processen en verbanden die invloed hebben op het economische leven. Ook de geschiedkundige en actuele kennis van de economie komt aan bod.

In het vak economie onderscheiden we 2 grote blokken. Aan de ene kant bekijken we economie theoretisch, aan de andere kant krijg je praktijk in de vorm van boekhouden.

Naast het verwerven van economische kennis besteed je veel aandacht aan de ontwikkeling van vaardigheden (gebruik van ICT, tekenen en aflezen van grafieken, interpreteren van tabellen, boekhouden, budgetteren, ...) en vakgebonden attitudes (interesse, inzet, nauwkeurigheid, zelfstandig en groepswerk).

Economie is de motor van onze maatschappij. Economie bepaalt hoe onze maatschappij evolueert. Onze samenleving heeft ondernemerschap gekoppeld aan creativiteit nodig. De bedrijfswereld staat te springen om mensen met zin voor verandering in te lijven. Ben jij een competente persoon met zin voor initiatief en verantwoordelijkheid?

JOUW PROFIEL

Je houdt ervan om nieuwe ideeën te ontwikkelen? En om die uit te werken? Je houdt ervan om theorie om te zetten in praktijk? Je vindt de veranderingen in onze maatschappij fascinerend? Economische Wetenschappen zou wel eens de geknipte richting kunnen zijn voor jou.

JOUW OPLEIDING VOORAF

Elke studierichting die je volgde in de eerste graad heeft je goed voorbereid op de richting Economische Wetenschappen.

Lessentabellen

Basisvakken Uur
Levensbeschouwing 2
Lichamelijke Opvoeding 2
Nederlands 4
Frans 3
Engels 3
Wiskunde 5
Natuurwetenschappen 3
Aardrijkskunde 1
Geschiedenis 2
Kunst en Cultuur, IT, Economische en Financiële Competenties 3
Economie 4

Gerelateerd nieuws

Nieuws
BA Zandpoort
nov. 20, 2023
Nieuwbouw voor Busleyden Atheneum Campus Zandpoort

De geplande nieuwbouw voor Busleyden Atheneum Campus Zandpoort.

Nieuws
BA Zandpoort
okt. 19, 2023
Ideale Wereld te gast in BA Zandpoort