BA Zandpoort

5 | Bedrijfsorganisatie

Dubbele finaliteit (DA)
Economie & organisatie
handel
informatica
economie
Is deze richting iets voor jou? Lessentabel Nieuws

Talen, boekhouden, logistiek, recht en economie zijn vakken die jou aanspreken. Je hebt daarenboven organisatietalent en ondernemingszin en bent een team player. Je denkt erover om een eigen zaak op te starten, of een succesvolle carrière te beginnen in het bedrijfsleven. Dan is de richting Handel iets voor jou.

In deze praktische opleiding ontwikkel je in korte tijd de kennis en vaardigheden die je als ondernemer nodig hebt om succesvol te zijn. Je krijgt een groot pakket economie (algemene en toegepaste), een stevig aandeel boekhouden (algemeen en analytisch boekhouden, computer boekhouden), aangevuld met een talenvorming (Engels, Frans en Nederlands) en recht (burgerlijk, sociaal en fiscaal recht).

Je theoretische kennis gebruik je praktisch in het leiden van de minionderneming op school.

Het ondernemerschap als zelfstandige of (bedrijfs)leider spreekt je aan: zelfstandig kunnen werken, kunnen samenwerken, initiatief nemen, verantwoordelijkheid opnemen, goed kunnen organiseren, netwerken. Het gehele plaatje is jouw ding.

Zowel nationaal als internationaal vind je heel wat vacatures terug voor getalenteerde ondernemers. Maar als je een topfunctie wil bekleden, is een vervolgstudie wel aangewezen.

JOUW PROFIEL

Je bent een echte ondernemer, die niet bij de pakken blijft zitten. Je bent een commercieel talent en team player. Je hebt interesse in economie en de zakenwereld. Je bent communicatief en deinst niet terug voor vreemde talen. Je maakt een frisse indruk, bent stijlvol en hebt een vriendelijke en open houding. Je kan ordelijk, stipt en nauwkeurig werken.

Je bent computervaardig, ambitieus en je wil resultaten zien en boeken. Je bent een gedreven doorzetter, die van uitdagingen houdt. Ja, de richting Handel is voor jou de ideale vooropleiding om op termijn gouden zaken te doen!

JOUW OPLEIDING VOORAF

Als je naar 5 Handel wil, kom je best uit een studierichting met een ondernemersprofiel. Is dat voor jou niet zo? Dan heb je een grote achterstand voor boekhouden en informatica en verwachten we van jou veel inzet om deze achterstand zo snel mogelijk bij te benen.

JOUW KEUZES NADIEN

Met je diploma secundair onderwijs ben je klaar voor een droomjob in de bedrijfswereld. Je kan vooral terecht in:

  • de logistieke sector;
  • de dienstensector (bijvoorbeeld banken en verzekeringen)
  • de reclamesector, marketing en PR;
  • boekhouding

Je kan ook verder studeren aan de hogeschool. Richtingen in de economische sector sluiten het best aan bij deze opleiding. Mogelijke opleidingen zijn bijvoorbeeld:

  • bachelor in bedrijfs-, office of communicatiemanagement,
  • lerarenopleiding,
  • ...

Lessentabellen

Basisvakken Uur
Levensbeschouwing 2
Lichamelijke Opvoeding 2
Wiskunde 3
Natuurwetenschappen 1
Geschiedenis/burgerschap 2
Economisch en financiële competentie 1
Nederlands 3
Frans 3
Engels 3
Economie 2
Toegepaste Economie 5
Bedrijfswetenschappen 4
Toegepaste Informatica (geïntegreerd)
FLEX 3

Gerelateerd nieuws

Terugblik
BA Zandpoort
jun. 21, 2023
Onze leerlingen ontvangen lovende recensies van hun stageplaatsen

Hoe presteren onze leerlingen daadwerkelijk op hun stages?
Ontdek hier twee beoordelingen die onze leerlingen hebben ontvangen van hun stagebegeleiders.

Nieuws
mei 23, 2023
Busleyden Atheneum in de media dankzij 150 vrijwilligers tijdens Special Olympics

Ontdek hoe het Busleyden Atheneum zich onderscheidde in de media met de inzet van 150 vrijwillige leerlingen en leerkrachten tijdens de Special Olympics.