BA Zandpoort

6 | Handel

Dubbele finaliteit (DA)
Economie & organisatie
handel
informatica
economie
Is deze richting iets voor jou? Lessentabel Nieuws

Talen, boekhouden, logistiek, recht en economie zijn vakken die jou aanspreken. Je hebt daarenboven organisatietalent en ondernemingszin en bent een team player. Je denkt erover om een eigen zaak op te starten, of een succesvolle carrière te beginnen in het bedrijfsleven. Dan is de richting Handel iets voor jou.

In deze praktische opleiding ontwikkel je in korte tijd de kennis en vaardigheden die je als ondernemer nodig hebt om succesvol te zijn. Je krijgt een groot pakket economie (algemene en toegepaste), een stevig aandeel boekhouden (algemeen en analytisch boekhouden, computer boekhouden), aangevuld met een talenvorming (Engels, Frans en Nederlands) en recht (burgerlijk, sociaal en fiscaal recht).

Je theoretische kennis gebruik je praktisch in het leiden van de minionderneming op school.

Het ondernemerschap als zelfstandige of (bedrijfs)leider spreekt je aan: zelfstandig kunnen werken, kunnen samenwerken, initiatief nemen, verantwoordelijkheid opnemen, goed kunnen organiseren, netwerken. Het gehele plaatje is jouw ding.

Zowel nationaal als internationaal vind je heel wat vacatures terug voor getalenteerde ondernemers. Maar als je een topfunctie wil bekleden, is een vervolgstudie wel aangewezen.

JOUW PROFIEL

Je bent een echte ondernemer, die niet bij de pakken blijft zitten. Je bent een commercieel talent en teamplayer. Je hebt interesse in economie en de zakenwereld. Je bent communicatief en deinst niet terug voor vreemde talen. Je maakt een frisse indruk, bent stijlvol en hebt een vriendelijke en open houding. Je kan ordelijk, stipt en nauwkeurig werken.

Je bent computervaardig, ambitieus en je wil resultaten zien en boeken. Je bent een gedreven doorzetter, die van uitdagingen houdt. Ja, de richting Handel is voor jou de ideale vooropleiding om op termijn gouden zaken te doen!

JOUW OPLEIDING VOORAF

Als je naar 6 Handel wil, kom je best uit een studierichting met een ondernemersprofiel. Is dat voor jou niet zo? Dan heb je een grote achterstand voor boekhouden en informatica en verwachten we van jou veel inzet om deze achterstand zo snel mogelijk bij te benen.

JOUW KEUZES NADIEN

Met je diploma secundair onderwijs ben je klaar voor een droomjob in de bedrijfswereld. Je kan vooral terecht in:

  • de logistieke sector;
  • de dienstensector (bijvoorbeeld banken en verzekeringen)
  • de reclamesector, marketing en PR;
  • boekhouding

Je kan ook verder studeren aan de hogeschool. Richtingen in de economische sector sluiten het best aan bij deze opleiding. Mogelijke opleidingen zijn bijvoorbeeld:

  • bachelor in bedrijfs-, office of communicatiemanagement,
  • lerarenopleiding,
  • ...

Lessentabellen

Basisvakken Uur
Levensbeschouwing 2
Wiskunde 2
Lichamelijke Opvoeding 2
Aardrijkskunde/natuurwetenschappen 1
Geschiedenis 1
Nederlands 3
Frans 3
Engels 3
Specifieke vakken Uur
Toegepaste Economie 6
Verkoop 2
Boekhouding 3
Economie 2
Dactylografie/Toegepaste Informatica 2
Seminarie Duits 2
Blokstage 2 weken

Gerelateerd nieuws

Activiteit
BA Zandpoort
mrt. 07, 2023
Vlaamse Programmeerwedstrijd

We zijn verheugd om aan te kondigen dat twee teams van onze school hebben deelgenomen aan de jaarlijkse Vlaamse programmeerwedstrijd.

We willen onze teams graag feliciteren met hun prestaties en bedanken hen voor hun toewijding, harde werk en het vertegenwoordigen van onze school met zoveel enthousiasme.
Activiteit
BA Zandpoort
jan. 23, 2023
1A ontwerpt hun eigen app

1A zal elke maandagmiddag gedurende 5 weken een eigen app ontwikkelen.