BA Zandpoort

6 | Kantoor

Arbeidsmarktfinaliteit (A)
Economie & organisatie
kantoor
informatica
handel
economie
Is deze richting iets voor jou? Lessentabel Nieuws

Je breidt je kennis uit de tweede graad uit en je wordt opgeleid tot administratief medewerker.

In de opleiding Office Support / Kantoor zijn organisatietalent, kunnen omgaan met bedrijf gerelateerde documenten en softwarepakketten (rekenblad, databank, tekstverwerking) belangrijke competenties.

Daarnaast scherpen we ook jouw communicatieve vaardigheden (in 3 talen: Nederlands, Frans, Engels), kennis van boekhoudpakketten en economie aan.

Je maakt kennis met de logistiek via competentiegerichte opdrachten en het werken met het virtueel kantoor fvisem. Hier leer je goederen ontvangen, opslaan en verzendklaar maken in het magazijn en verzenden. Ook de voorraadadministratie is erg belangrijk hier.

Tijdens bedrijfsbezoeken, competentiegerichte opdrachten, de Geïntegreerde Proef in 6 Kantoor en tijdens de stages kan je ook je theoretische kennis toetsen aan de realiteit.

Office Support / Kantoor volgen, is meer dan opgeleid worden als een goede administratieve werkkracht. Iemand met een goeie kantooropleiding is breed inzetbaar en kan vrijwel in elk bedrijf aan de slag. Vandaar dat in deze opleiding ingezet wordt op competentiegericht leren en talentontwikkeling. Na het volgen van een kantooropleiding kan je als volwaardige administratieve kracht aan de slag.

JOUW PROFIEL

Je doet graag praktisch werk op kantoor: brieven typen, fotokopiëren, klasseren, klanten onthalen, telefonische oproepen behandelen, beheren van in- en uitgaande post, planningen opvolgen.
Je kan afspraken naleven, werkt ordelijk, bent discreet en je kan nauwkeurig werken. Je werkt graag met de computer om steeds nieuwe pakketten aan te leren.

De logistieke wereld interesseert je!

Je gaat graag met mensen om en bent contactvaardig.
Je kan beleefd en vlot contact leggen aan de telefoon.
Je bent bereid om in vreemde talen te leren telefoneren.
Je wil je vlot en correct in het Nederlands, Frans en Engels leren uitdrukken (zowel mondeling als schriftelijk).

JOUW OPLEIDING VOORAF

Kom je uit de 2e graad van het studiegebied Handel? Geen probleem. Anders zal je ernstige inspanningen moeten doen om tekorten in de (vreemde) talen en ICT-toepassingen bij te werken.

JOUW KEUZES NADIEN

Na het 6de jaar behaal je het attest van het secundair onderwijs. Je kan dan aan de slag als administratief medewerker. Maar om meer kansen op de arbeidsmarkt te hebben raden we je toch aan om het 7de jaar kantooradministratie en gegevensbeheer te volgen.

Lessentabellen

Basisvakken Uur
Levensbeschouwing 2
Lichamelijke Opvoeding 2
Project Algemene Vakken 4
Nederlands 4
Frans 3
Engels 2
Kantoortechnieken 2
Toegepaste Economie 2
Boekhouding 2
Dactylografie/Toegepaste Informatica 3
Toegepaste Informatica 2
Stage Kantoortechnieken 8

Gerelateerd nieuws

Activiteit
BA Zandpoort
mrt. 07, 2023
Vlaamse Programmeerwedstrijd

We zijn verheugd om aan te kondigen dat twee teams van onze school hebben deelgenomen aan de jaarlijkse Vlaamse programmeerwedstrijd.

We willen onze teams graag feliciteren met hun prestaties en bedanken hen voor hun toewijding, harde werk en het vertegenwoordigen van onze school met zoveel enthousiasme.
Activiteit
BA Zandpoort
jan. 23, 2023
1A ontwerpt hun eigen app

1A zal elke maandagmiddag gedurende 5 weken een eigen app ontwikkelen.