BA Zandpoort

6 | Onthaal, Organisatie en Sales

Arbeidsmarktfinaliteit (A)
Economie & organisatie
kantoor
informatica
handel
economie
Is deze richting iets voor jou? Lessentabel Nieuws

In de derde graad van het secundaire onderwijs biedt de richting "Onthaal, Organisatie en Sales" een uitgebreide opleiding gericht op beroepskwalificaties in de sales (verkoop). Deze richting is ideaal voor leerlingen die een carrière in de verkoopsector ambiëren, waarbij klantgerichtheid centraal staat.

De opleiding richt zich op het ontwikkelen van essentiële verkoopvaardigheden zoals effectieve communicatie, klantenbinding en het bieden van uitstekende service. Leerlingen leren hoe ze klantbehoeften kunnen identificeren, verkoopgesprekken kunnen voeren en klantgerichte oplossingen kunnen aanbieden.

Daarnaast omvat het curriculum vakken als marketing, verkooptechnieken en commerciële administratie. Door middel van praktijkgerichte opdrachten en stages in de retail- en dienstensector doen leerlingen waardevolle ervaring op in echte verkoopomgevingen.

Ook wordt er veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van sociale vaardigheden en teamwerk, essentieel voor een succesvolle carrière in sales. De opleiding helpt leerlingen om professionele relaties op te bouwen en klanten op een vriendelijke en efficiënte manier te helpen.

Met deze kwalificaties zijn afgestudeerden goed voorbereid op diverse functies zoals verkoopmedewerker, onthaalmedewerker, winkelonderhoud op zich nemen. Bovendien biedt de opleiding een solide basis voor verdere studies in commercie en marketing. Zo bereidt de richting "Onthaal, Organisatie en Sales" leerlingen voor op een succesvolle toekomst in de dynamische wereld van verkoop en klantgerichtheid.

JOUW PROFIEL

Je doet graag praktisch werk op kantoor: brieven typen, fotokopiëren, klasseren, klanten onthalen, telefonische oproepen behandelen, beheren van in- en uitgaande post, planningen opvolgen.
Je kan afspraken naleven, werkt ordelijk, bent discreet en je kan nauwkeurig werken. Je werkt graag met de computer om steeds nieuwe pakketten aan te leren.

De logistieke wereld interesseert je!

Je gaat graag met mensen om en bent contactvaardig.
Je kan beleefd en vlot contact leggen aan de telefoon.
Je bent bereid om in vreemde talen te leren telefoneren.
Je wil je vlot en correct in het Nederlands, Frans en Engels leren uitdrukken (zowel mondeling als schriftelijk).

JOUW OPLEIDING VOORAF

Kom je uit de 2e graad van het studiegebied Handel? Geen probleem. Anders zal je ernstige inspanningen moeten doen om tekorten in de (vreemde) talen en ICT-toepassingen bij te werken.

JOUW KEUZES NADIEN

Na het 6de jaar behaal je het attest van het secundair onderwijs. Je kan dan aan de slag als administratief medewerker. Maar om meer kansen op de arbeidsmarkt te hebben raden we je toch aan om het 7de jaar kantooradministratie en gegevensbeheer te volgen.

Lessentabellen

Basisvakken Uur
Levensbeschouwing 2
Lichamelijke Opvoeding 2
Project Algemene Vakken A (Wiskunde, Natuurwetenschappen en Aardrijkskunde) 3
Project Algemene Vakken B (Nederlands, Burgerschap en Geschiedenis) 3
Organisatie & Logistiek deel Toegepaste informatica 2
Organisatie & Logistiek deel Toegepaste economie 9
Nederlands 2
Frans 3
Engels 2
Duits 2
FLEX 3

Gerelateerd nieuws

Terugblik
BA Zandpoort
jun. 20, 2024
Onze leerlingen zetten zich in voor duurzaamheid met een inzamelactie van lege batterijen

BA Zandpoort zet in op duurzaamheid met een inzamelactie van lege batterijen. 1A sleepte de hoofdprijs in de wacht!

Terugblik
BA Zandpoort
mei 03, 2024
Onze leerlingen maken een eigen podcast

Onze leerlingen maken een podcast bij Project Wolf, het medialab van de jeugddienst van Mechelen.