BA Zandpoort

Onze leerlingen zetten zich in voor duurzaamheid met een inzamelactie van lege batterijen

Terugblik

In het kader van SDG 12: Verantwoorde consumptie en productie, heeft BA Zandpoort ook dit schooljaar weer een succesvolle inzamelactie voor lege batterijen georganiseerd. Deze actie maakt deel uit van de inspanningen van de school om bij te dragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen, beter bekend als de Sustainable Development Goals (SDG's). Deze doelen werden in 2015 door alle 193 VN-lidstaten aangenomen met het streven om in 2030 een duurzame wereld te realiseren waarin niemand wordt buitengesloten.

1A

Dit jaar was klas 1A de grote winnaar van de actie. Deze leerlingen hebben de meeste lege batterijen ingezameld en worden beloond met een heerlijke mand vol vitamientjes als erkenning voor hun inzet. Dankzij de inspanningen van onze leerlingen draagt de school niet alleen bij aan een duurzamere wereld, maar ook aan een grotere bewustwording van verantwoorde consumptie en productie onder de leerlingen.

Deze actie is een voorbeeld van hoe onderwijsinstellingen actief kunnen bijdragen aan wereldwijde duurzaamheidsdoelen en het belang van milieubewustzijn en recycling bij de jongere generatie kunnen benadrukken.

Vorige artikel Terug naar het overzicht Volgende artikel