BA Zandpoort

Onze leerlingen maken een eigen podcast

Terugblik

Onlangs hebben de leerlingen van onze (economie-)talen richting een podcast opgenomen bij Project Wolf, het medialab van de jeugddienst van Mechelen. In deze podcast namen ze de uitdagende taak op zich om per twee een 'low/middle-income country' te bespreken, waarbij ze zich begaven op het fascinerende kruispunt tussen taal, economie en statistiek. De centrale vraag die ze daarbij stelden was: hoe kunnen we op een heldere en enthousiaste manier relevante en correcte informatie overbrengen binnen een beperkte tijdsduur?

De leerlingen brachten niet alleen feiten, maar ook inzichten over hoe taal, economie en statistiek met elkaar verweven zijn en elkaar beïnvloeden in de context van de mondiale ontwikkeling.

De ervaring bij Project Wolf bood hen een unieke kans om hun communicatieve vaardigheden te ontwikkelen en hun kennis te delen met een breder publiek. Door de podcast op te nemen in het medialab konden ze gebruik maken van professionele faciliteiten en begeleiding om een hoogwaardig eindproduct af te leveren.

Deze podcast is niet alleen een bron van educatie, maar ook een inspirerend voorbeeld van hoe jonge mensen hun stem kunnen gebruiken om belangrijke onderwerpen aan te kaarten en een positieve impact te hebben op de wereld om hen heen. Het toont aan hoe de combinatie van passie, kennis en moderne technologieën kan leiden tot waardevolle en boeiende resultaten.

Vorige artikel Terug naar het overzicht Volgende artikel